Składniki
Dwa opakowania ciasta francuskiego.24 sztuki truskawek
1 paczka cukru waniliowego z cynamonem
cukier trzcinowy
cukier puder do posypania.
Sposób przyrządzenia
Arkusz ciasta dzielimy na 12 kwadratów. Pionowo 4 rzędy, poziomo 3.
Każdy kwadrat posypujemy po środku cukrem waniliowym z cynamonem.
Na środek kładziemy 2 połówki truskawki
Posypujemy cukrem trzcinowym.
Zawijamy dolną i górną krawędź.
Układamy na blaszce wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Nie smarujemy jajkiem.
Pieczemy w temp. 180 stopni kilkanaście minut.
Zdejmujemy jeszcze ciepłe ( lepiej odchodzą)
gdy ostygną posypujemy przez sitko cukrem pudrem zmieszanym z pozostałym cukrem waniliowym.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz