sobota, 15 marca 2014

Roladki z piersi kurczaka z szynką szwarcwaldzką i serem.

Mam spory zapasik mięska z kurczaków. Mięsko smakowite, bo z kurczaków zagrodowych.
Więc i potrawy też muszą być smakowite.
Dzisiaj przyrządziłam roladki z szynką szwarcwaldzką i serem.

Składniki:
Piersi z jednego kurczaka
opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
opakowanie sera żółtego w plastrach
2 jajka
bułka tarta

Sposób przygotowania:

Piersi podzielić i wytłuc przez folię na bardzo cienkie arkusiki.

Na każdy arkusik położyć plaster szynki

a następnie plaster sera

plastry zwinąć w ruloniki

które panierujemy w bułce tartej, jajku i znowu w bułce tartej. 

Roladki smażymy na gorącym tłuszczu przewracając kilkakrotnie aby nie były w środku surowe.
Pod koniec smażenia dodajemy łyżeczkę masła i chwilkę jeszcze dusimy.



Smacznego!!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz