Składniki:
300 g mąki pszennej tortowej
200 g mąki owsianej
1 kostka masła
3 jajka
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
Farsz:
Warzywa z rosołu ( marchew, cebula, seler, por, pietruszka)
Mięso tez z rosołu. Ja dodałam mięso oddzielone od korpusu .
Sól, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy
3 łyżki bułki tartej ( farsz był za rzadki).
Wszystko zemleć i dokładnie wymieszać.
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Pozostawić 1/2 godziny aby odpoczęło.
Podzielić na 4 części i każdą część rozwałkować.
Z placków wykrajać prostokąty.
Nałożyć farsz i zawinąć. Posmarować jajkiem i posypać czarnuszką.
Piec 15-20 minut.
Z pozostałego ciasta zrobiłam krakersy.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz